Napomena

Poziv biskupa Košića na Susret u Sisku

Dragi mladi prijatelji!
Dobro došli na Susret hrvatske katoličke mladeži u
Sisku 2012.!


Radosno vas sve pozdravljam i širom otvorena srca očekujem na Susretu, koji želi, kao i svi takvi susreti dosada, biti mjesto zajedništva, molitve i radosne manifestacije crkvenog života. Mladi, vi to znate, to je vama vlastito: otvorena srca susretati druge, graditi zajedništvo i pokazati u molitvi i druženju što je to Crkva. Svjesni da smo svi mi Crkva, da svi mi gradimo zajednicu Kristovih prijatelja i učenika, okupimo se oko riječi sv. Ivana apostola: »U svjetlosti hodimo!« (1 lv 1, 7)
Uz izabrano geslo Susreta, na čemu zahvaljujem odboru na čelu s povjerenikom za pastoral mladih Sisačke biskupije vlč. Branimirom Koretićem, imamo i logo, u kojem je središnji lik uljanica iz Siska koja datira iz vremena sv. Kvirina, sisačkog biskupa i mučenika, tj. iz 4. stoljeća. Lik te svjetiljke ima Kristov anagram XP, kao i oris glave Jaganjca. Krist, »Jaganjac koji oduzima grijehe svijeta« Ov 1, 29), »Svjetlo je svijeta« Ov 8, 12). On je za sebe rekao: »Ja sam svjetlost svijeta. Tko ide za mnom, ne će hoditi u tami.« (ib.) Mi smo -kao i mnoštvo kršćana, sve od prvih početaka naše kršćanske povijesti, od sv. Kvirina i tolikih mučenika koji su dali život za Krista -oni koji su pošli za Kristom. Krist je naše Svjetlo, da bismo i mi -po njemu i zbog njega-postali svjetlo.
Pripremite se, dragi mladi prijatelji, draga mlada braćo i sestre, za Susret u Sisku. Pripremite se i uz pomoćovih kateheza, za što zahvaljujem vjeroučiteljskom timu, na čelu sa s. Vesnom Lagetar i Gordanom Brkanac. Neka Kristovo svjetlo zasine u našim srcima, neka se odrazi i na našim licima i u cijelome našem životu!
Bog nas sve ispunio svojim mirom i blagoslovio!
Neka nas Susret hrvatske katoličke mladeži sve osposobi da još više svjedočimo u svojem životu kako je lijepo biti Kristov prijatelj!
U Sisku, na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa 2011.

Vlado Košić, biskup sisački

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION