Napomena

Molitva za SHKM u Sisku

Gospodine Isuse Kriste, prijatelju mladih i naš suputniče na našim životnim putevima, u tvojem imenu želimo se okupiti na Susretu hrvatske katoličke mladeži 2012. godine u Sisku.
Ti si bio svjetlo sisačkom biskupu Kvirinu, koji je podnio mučeništvo za tvoje ime u 4. stoljeću.
Ti si našim predcima, koji su se borili za očuvanje svoje opstojnosti, u teškoj povijesti našega naroda davao snagu da izdrže sve protivštine i odole svim kušnjama te ostanu svjedoci tvojega svetog križa na ovim našim prostorima.
Ti si pobijedio mrak rata i prijetnju zatora našem narodu i po hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu donio mir našoj domovini Hrvatskoj.
Ti si i nas pozvao da danas svjedočimo o tvojoj ljubavi i prijateljstvu prema svim ljudima i narodima te da gradimo mostove povjerenja, prijateljstva i zajedništva među narodima i vjerama.
Ti si i naše svjetlo, koje nam pokazuješ put života, pa te stoga molimo da ne prestaneš obasjavati naša srca i pameti naše te sve naše puteve i namisli, da budu svjedočanstvo tvoje blizine i ljubavi.
Molimo te, udijeli nam svojega Svetog Duha, da nas učini sposobnima ostvarivati naum koji imaš s nama, da ostvarimo zadaću koju si nam namijenio na ovome svijetu.
Molimo te za obilne duhovne plodove, kako pripreme, tako i samog susreta, kako bismo preporođeni tvojom snagom većim žarom živjeli svoju vjeru i svjedočili crkveno zajedništvo u našim župama, biskupijama, u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i u svim zemljama u kojima živimo, učimo i radimo.
Neka i tvoja majka, Presveta Bogorodica Marija, koju osobito štuje naš hrvatski narod, bude s nama na našim putevima, kao naša zagovornica, pomoćnica i najvjernija majka.
Ti, naš Spasitelju Isuse Kriste, sunce bez zalaza, u zajedništvu Duha Svetoga, našeg Branitelja, budi naš put do Oca na nebesima. Amen.

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION