Napomena

Susret mladih u Sunji

U nedjelju 6.studenog 2011.u vjeronaučnoj dvorani uz župnu crkvu održan je prvi pripremni susret mladih sunjske župe koji žele sudjelovati na SHKM u Sisku 2012.god.

Susret je vodio vlč. Božo Pinjuh i vjeroučiteljica Gordana Brkanac. Okupilo se dvadeset osmero mladih, a svoj dolazak na slijedeća okupljanja najavili su i mladi župljani koji su ove nedjelje bili opravdano spriječeni. Župnik je mladima približio važnost Susreta, njihovu ulogu koja će biti dragocjena u organiziranju prihvata sudionika, smještenih na području naše župe. Odlučeno je da osmero mladih slijedeće subote (12.studenog) sudjeluje na susretu budućih animatora u Sisku.

 

Vjeroučiteljica Gordana Brkanac upoznala je okupljene sa priručnikom kateheza koje će postupno biti obrađivane na župskim susretima. Oni prate ritam liturgijske godine, pa je prva obrađena kateheza istog naslova kao i geslo susreta U svjetlosti hodimo. Tijekom susreta prostor je obasjavala stilizirana replika uljanice pronađene u Sisku iz 4.st.u obliku janjeta sa kristogramom, što je susretu davalo osobito topao ugođaj povezanosti sa svima koji će se diljem domovine i dijaspore okupljali na slične susrete. (GB)

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION