Napomena

Humanitarni tečaj plesa u Sisku

U svjetlosti hodimo i u radosti plešimo.
Tako bi se mogao sažeti humanitarni tečaj plesa koji se održao u petak 25. studenog u župi sv. Josipa Radnika pod organizacijom FRAME Sisak. Ulaznica je bila jedna trajna namirnica, a sve prikupljeno darovano je župnom Caritasu. Sudjelovalo je tridesetak pretežito mladih zainteresiranih za plesne vještine no i nešto starijih se okupilo da vide što se tu događa. Premda se nisu ohrabrili stupiti na plesni podij, bili su dobra podrška.Ugodno su iznenadili i prijatelji iz Građanske inicijative  „Moj grad Sisak“  koji su došli s kutijom raznih namirnica i riječima podrške za ovakve projekte.

Da bi sve proteklo u najboljem redu brinuo se fra Matija Antun Mandić, duhovni asistent franjevačke mladeži Siska i čuvar vjere i morala tečaja.

Ne mogavši odoljeti plesnom ritmu, fra Matija je otkrio plesne gene i kao pravi John Travolta pridružio se mladima, baš kada je  fra Nikola Jureta, župnik i gvardijan, navratio pozdraviti sudionike i provjeriti napredak.
Da bi pak prisutni nešto naučili pobrinuo se (plesni) par Donna Vrbanac i Davor Beloglavec koji su već iskusni lisci i redoviti plesači.
Mladi kao mladi, uz smijeh i zabavu upijali su upute i ponavljali dok i sami nisu naučili, pa čak i muški dio koji tradicionalno tvrdi da ima olovo u nogama.
Bilo je nekoliko parova poput Monike i Adriana te Dajane i Ivana koji su odlučili zajednički početi učiti plesati, a i neki poput Ana-Marije i Ivana  su uz osmijeh na licu otkrili da si jako dobro (plesno) odgovaraju.
Na kraju, svi mi znamo, prije ili kasnije plesanje će nam zatrebati koliko god ga neki od nas izbjegavali, a ovo je bila ne samo odlična prilika za naučiti osnove već i pomoći drugima.
Svi su se zabavili, nasmijali, doduše malo su gazili jedni drugima po nogama, ali nešto su naučili i učinili dobro djelo.
Nadamo se i daljnjim sličnim akcijama i potičemo ostale mlade.
Sveti Franjo bi bio ponosan! :)
(MK)

 

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION