Napomena

Susret mladih u Sunji na prvu nedjelju došašća

SUSRET MLADIH U SUNJI NA PRVU NEDJELJU DOŠAŠĆA

27.studenog, na prvu nedjelju u Adventu, tridesetak mladih sunjske župe ponovno se okupilo na susret i radosno druženje. Došašće je milosno vrijeme početka liturgijske godine, s jedne strane obilježeno fizičkom tamom, jer noći su najduže, ali s druge strane snažno je obojeno čežnjom za svjetlošću, stvarnom i duhovnom. U tami sve umire, pa čovjekov Duh,od Boga darovan, hodi prema svjetlosti, kao što i poziva geslo SHKM-a 2012.

Mladi su upoznali 6.katehezu „Budimo svjedoci svjetla“. Tko su bolji primjeri Isusovih svjedoka od Ivana Krstitelja, njegove majke Djevice Marije i Isusovih apostola?! Stoga su se sudionici podijelili u tri grupe i prema predloženim materijalima vrlo zauzeto promišljali o načinu svjedočenja Isusu najbližih osoba,njihovoj ustrajnosti usprkos zaprekama, te poruci koju oni daju mladima danas, bez obzira na vremenski odmak i promijenjene životne okolnosti. Mladi su aktualnost svetopisamskih tekstova izrazili na zajedničkoj umnoj mapi,na koju su pretočili svu svoju kreativnost, vedrinu, želju za boljim životom protkanim kršćanskim moralnim vrednotama.

U drugom dijelu susreta vlč. Božo Pinjuh s mladima je razgovarao o njihovoj pomoći u prikupljanju okvirnih podataka o obiteljima u sunjskoj župi koje žele udomiti mlade koji će iz udaljenijih dijelova Hrvatske i dijaspore doputovati na Susret mladih u Sisak. Župnik će tijekom blagoslova obitelji potvrditi dobivene privole, ali pomoć mladih će mu biti dragocjena jer će znatno olakšati ovu zahtjevnu zadaću.

Susret je završio radosnim uvježbavanjem himne Susreta, za koju su okupljeni jednodušno ocijenili da im se sviđa,jer je pjevna, odiše optimizmom i prilagođena je glazbenom ukusu mladih.

GB                                                                                                                                     

 

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION