Napomena

Žive jaslice u Petrinji

Na Badnjak, u subotu 24. studenog poslije male ponoćke te prije velike, ispred župne crkve sv. Lovre u Petrinji održan scenski prikaz Isusova rođenja. Šezdesetak članova Marijine legije i drugih župljana dočaralo je atmosferu Betlehema tog dana kad se rodio Bog.
Prikaz je osmislio vjeroučitelj Vlado Sučec. Djela klasične glazbe od Orffove Carmine Burane preko Vivaldijevog ljeta do Tihe noći Mahalie Jackson upotpunila su glazbenu podlogu.

Marijan Štingl uprizorio je Josipa, mali Isus bio je četiri mjeseca star Nikola Maljković, a Mariju je odigrala Katarina Petričević.

Nakon izvedbe vlč. Janko Lulić, kapelan župe Sv. Lovre kazao je okupljenima da  kada su u pitanju Žive jaslice i ovakav scenski prikaz,  malo koji grad može pohvaliti živim uprizorenjem Isusova rođenja:

Vlč. Lulić tom prigodom  uputio je i Božićnu poruku svim okupljenima  „Prije svega, svakoj obitelji želim jedno blagostanje i jedan mir koji  smo svi pomalo na neki način izgubili. Kao da nas je tempo i način života pregazio i kao da ga ne možemo pratiti ukorak.  Svim našim građanima želim neovisno o tome jesu li oni naši župljani ili nisu, vjeruju li oni u Boga ili ne, ali želim da se u ovoj godini koja je pred nama i u ovom događaju Božića u njihovom srcu nastani mir koji im je potreban za sve njihove pothvate" - rekao je vlč. Lulić.

Jaslice na mjestu prikaza ostati tijekom Božićnog vremena, a  mogu se razgledati svakodnevno.

Prikaz  je gledalo više od petsto Petrinjaca.

 

(Izvor: www.marijinalegijapetrinja.com

 

 

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION