Napomena

Vlč. Branko Koretić s mladima Šibenske biskupije


U subotu, 3. ožujka vlč. Branko Koretić sa suradnicima Ureda za pastoral mladih sudjelovao je na godišnjem susretu mladih Šibenske biskupije u prostorijama Katoličkog školskog centra sveti Mihovil u Šibeniku.
Susretu je vodio povjerenik za pastoral mladih Šibenske biskupije don Gabrijel Jagarinec, a uz ostale svećenike, fratre i vjeroučitelje koji su okupili 200tinjak mladih, prisustvovao je i bivši povjerenik za mlade msgr. Marinko Mlakić te šibenski biskup Ante Ivas.

Nakon uvodnog biskupovog pozdrava u kojem je biskup objasnio smisao svjetla, bez kojeg nikamo ne možemo stići, bez kojeg noću veslamo u krug, koje je naljepši, najveći i najdivniji simbol naše vjere, simbol mladosti, vlč. Branko je pustio mladima kratak filmić o prethodnim susretima te predstavio Sisak, geslo i logo susreta kao i Sisačku biskupiju.
Poručio je mladima da Sisak nije samo crnilo kako ga mediji predstavljaju, da nije grad zagađenosti, bolesti, masovnih otkaza i propalih firmi već grad tisućljetne povijesti, predziđe kršćanstva, grad hrvatskih pobjeda, grad vjere i duha koji s radošću se priprema i očekuje mlade, jer Sisak ima život i snagu crpi iz duhovnog, a ne materijalnog.
Izlaganje je završio sa pozivom mladima da radosno i u što većem broju dođu u Sisak i ponesu pun ruksak dobre volje.
Nakon toga mladi su podijeljeni u radionice koje su  obrađivale kateheze za SHKM Sisak, a nakon ručka skupine su izložile zaključke rada po skupinama.

Mladima je predstavljen program „Mladi za mlade“ tj. trajna formacija animatora- program koji osposobljava mlade za rad  s djecom i mladima u župama i dekanatima te samoj biskupiji u koji je uključena Šibenska biskupija.

Susret je završen misnim slavljen koje je predvodio msgr. Ante Ivas.
Biskup je priznao mladima da zna kako im često svećenici ne posvećuju dovoljno pozornosti, ali i poručio da crkva računa na njih, i neka budu ustrajni u vjeri.

(T.G. / M.K.)

 

 
TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION