Napomena

Održan susret animatora i predstavnika župa Sisačko-katedralnog dekanata

Susret animatora i predstavnika župa Sisačko-katedralnog dekanata održan je u nedjelju 11. ožujka u župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku. 30 animatora iz župa Uzvišenja sv. Križa, sv. Kvirina, sv. Marije, sv. Josipa Radnika, sv. Katarine i bl. Alojzija Stepinca okupili su se kako bi se upoznali s konkretnim informacijama o Susretu. Susret je vodio vlč. Branko Koretić, povjerenik za mlade Sisačke biskupije.
Povjerenik je upoznao mlade sa zaduženjima koje će imati volonteri; od prihvata i smještaja mladih, boravka 5. svibnja u Sisku, pa sve do boravka u župama 6. svibnja kada Susret i završava.

Mladima je posvijestio vrijednost Susreta i angažmana kao animatora. Potaknuo ih je na daljnje okupljanje mladih u svojim župama, gdje će postojati oaza za dušu, mjesto gdje će se mladi okrijepiti kako bi lakše koračali u današnjem svijetu, ne sramiti se svoje vjere, nego se ponositi, jer Susret je povijest koju će naš angažman činiti.
Mladi su razgovarali o trenutnim prijavama obitelji i iznijeli prijedloge o animiranju obitelji. Također su doneseni prijedlozi za animiranje mladih koji će se uključiti u volontere, za koju će prigodu u svim srednjim školama na području Siska biti postavljeni plakati s pozivom mladima da se uključe i budu dio toga velikog slavlja vjere.

Na kraju, animatori su pozvani sa svojim mladima da se u što većem broju odazovu na križni put s mladima 31.3. uoči Cvjetnice oko Sisačke katedrale.

(TG)


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION