Napomena

Vi ste svjetlost svijeta!

U petak, 16. ožujka 2012.god. u župi sv. Marije u Sisku, održana je duhovna obnova za mlade.
Korizmenu duhovnu obnovu za 30-ak mladih pod geslom ˝Vi ste svjetlost svijeta˝ predvodio je župnik vlč. Branko Koretić, u prisutnosti kapelana vlč. Roberta Jonjića i đakona Tomislava Kolara.

Na samom početku susreta mladi su pogledali već popularan filmić s kratkim prikazom svih dosadašnjih SHKM-ova, te je cilj bio uživiti se u bit Susreta i prepoznati svoju ulogu u samoj organizaciji i prisustvovanju na Susretu. Vlč. Branko mladima je poručio kako Isus može svijetliti i u njihovim životima, ako oni to žele.
Meditativne prezentacije koje je odabrao župnik dodirnule su razna područja našega života. Govorilo se o pitanjima odgoja- samoodgoja, svrhe i smisla života, poštivanju roditelja i profesora. Također je župnik ohrabrio mlade i pojasnio smisao korizmenog vremena, kako ono nije samo odricanje, nego vrijeme razmišljanja o zapovijedima, vrijeme čišćenja i vrijeme intenzivne molitve. Sve to s ciljem mijenjanja sebe na bolje i nakon korizmenog vremena.

Poručio je mladima da imaju na pameti da su Božji dar ovoj Zemlji, i da ih je Bog htio, te s njima i računa. Bog je dobri Otac koji želi da budemo sretni, te da rastemo u radosti i optimizmu. Naš život usporedio je sa slikom mozaika. Kako njega čini hrpa komadića gdje je svaki jedinka za sebe i jednako važan za napraviti lijepu sliku, tako i naši životi su svaki za sebe ali jednako važni Bogu i ovome svijetu.
Ohrabrio je mlade neka sa svojima problemima dođu pred Isusa u svoju župu, crkvu, te kako nije potrebno odlaziti u mjesta gdje nam treba putovnica da bi se molili Bogu.

Potaknuo je mlade da ne budu poput svijeća zatvorenih u kutiju nego da gore i izgaraju za bližnje svoje.

(TG)

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION