Napomena

Mladi Sisačke biskupije na Uskrsfestu

Zbor mladih Sisačke biskupije nastupio je u nedjelju 15. travnja na ovogodišnjem izdanju Uskrsfesta. Mladi Sisačke biskupije izveli su himnu SHKM-a Sisak 2012; „U svjetlosti hodimo“ pod stručnim vodstvom prof. Jelene Blašković. Pedesetak članova zbora izašlo je na pozornicu koncertne dvorane Lisinski nakon što su se na njoj izmjenjivali izvođači iz svih dijelova Hrvatske izvodeći pomno izabrane skladbe.

Na ovogodišnjem 31. Uskrsfestu nastupilo je 20 izvođača među kojima devet debitanata. Raznovrsnost glazbenog izričaja još je jednom posvjedočila da duhovna glazba može izaći iz svojih uobičajenih okvira i zvučati potpuno moderno, pa su gledatelji mogli uživati u skladbama klasičnog aranžmana poput gospela i šansona, ali i posve modernog urbanog prizvuka s nijansama rocka i rapa.

Na kraju susreta mladima se obratio pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski, predsjednik Vijeća HBK za mlade koji je pozvao mlade da se u što većem broju odazovu na Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku. Prisjetio se susreta s papom održanog prošle godine u Zagrebu, te pozvao mlade da na isti način nastave slaviti Boga i u Sisku.

Uz biskupa Gorskog Uskrsfestu je prisustvovao i sisački biskup Vlado Košić koji je pljeskom i pjesmom bodrio mlade Sisačke biskupije na pozornici.

Uskrsfest je izravno prenosio Hrvatski katolički radio, a snimka će biti emitirana na drugom programu HTV-a u nedjelju 22.travnja u 15:45

Sonja Repić

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION