Napomena

Održan je četvrti susret mladih Sisačko-katedralnog dekanata

 

 

 

U petak, 21. veljače stotinjak mladih Sisačko-katedralnog dekanata okupilo se u župi bl. Alojzija Stepinca u Budaševu. Tema susreta bila je iščitavanje bračnih i obiteljskih vrijednosti u knjizi Mladi Stepinac. Pisma zaručnici. Riječ je o ukupno 18 objavljenih pisama (12 Marijinih i 6 Alojzijevih) između zaručnika.

Dobrodošlicu mladima izrazio je domaći župnik, vlč. Krešimir Bulić i vjeroučiteljica, Nikolina Milatović. Okupljene mlade također je pozdravio i povjerenik za pastoral  mladih, vlč. Branko Koretić.

Nakon meditativno-molitvenog početka učenici PŠ Topolovac u suradnji s vjeroučiteljicom Nikolinom Milatović scenski su uprizorili život bl. Alojzija Stepinca na temu vjeronaučnog sata kroz kviz znanja. Uslijedila je prezentacija pisama po župama. Mladi su na vrlo kreativan način interpretirali pisma; od izrade facebook profila Mariji i Alojziju, preko pisanja pjesme, meditativnog razmišljanja  nad pismima do čitanja pisama po ulogama. Nakon interpretacije pisama uslijedila je sinteza teme - anonimno pisanje asocijacija što je ljubav, a što nije.

 Mladima se na kraju kateheze obratio vlč, Branko s par informacija o predstojećem Susretu hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku. Susretu je također i nazočila s. Smilja Čirko, predstojnica Katehetskog ureda Sisačke biskupije.

Na susretu mladi su pokazali svoje dobro srce  dajući dobrovoljne novčane priloge za »tabletu« Ljubav forte pomogli za poplavljena područja Sisačke nam biskupije. U akciji je sakupljeno 520 kn.  Druženje se nastavilo uz glazbu i plesanje hollandskog plesa. Na kraju susreta mladima su podijeljeni označivači stranica sa slikom bl. Alojzija Stepinca i citatima o zaručništvu, braku, ljubavi, vjeri iz knjige koju su mladi obradili na susretu. Označivače stranica su radili mladi domaćini.

Idući susret biti će u župi sv. Josipa Radnika u Galdovu. Susret su animirali župni animatori: Ana-Marija Domitrović, Ivan Domitrović, Nikolina Milatović i Ivana Palčić te zbor mladih Sisačko-katedralnog dekanata. 

 

 

 

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION