Napomena

5. dekanatski susret mladih Sisačko-katedralnog dekanata

21. ožujka, 100 mladih sa njihovim voditeljima i svećenicima okupilo se u župi sv. Josipa Radnika u Sisku, na 5. dekanatskom susretu kojem je tema bila: Život kroz sv. Josipa.

Susreti su prilika mladima za druženje, produbljivanje vjere i priprema za susret mladih u Dubrovniku, pa tako ni ovaj nije bio iznimka. Dolazeći, mladi su donosili po neku osnovnu namirnicu (brašno, šećer, ulje…), a prikupljeno je proslijeđeno Biskupijskom Caritasu.

 

 Susret je započeo u 20.30h s pozdravnim riječima domaćina, fra Matije Antuna Mandića, župnog vikara, i Monike Smuđ, župne predstavnice mladih. Molitveno meditativni početak bio je uz pjesme te molitvu „Pjesmu stvorova“. Motivacija i najava teme su se sastojali od pisma sv. Josipa autora Matije Tišljara, te igrokaza „Suđenje katoliku“ koji su izveli mladi župe sv. Josipa Radnika koji na moderan način prikazuje jednu staru misao nad kojom bismo se svi trebali zamisliti: „Kada bi biti katolikom bilo zločin, bi li bilo dovoljno dokaza da budemo osuđeni?!“ Igrokaz je naišao na odličan odaziv jer prikazuje sraz između naših riječi (da smo katolici) i djela (koja govore suprotno).

Nakon ovog djela koji je bio u crkvi mladi su se preselili u župnu pastoralnu dvoranu te su u grupama obrađivali tekst o sv. Josipu. Svaka grupa je svoj rad predstavila na kreativan i sebi svojstven način.

 Mladima se obratio i povjerenik za pastoral mladih Biskupije, vlč. Branko Koretić, a susret je završio igrom asocijacija u kojoj su mladi nagrađivani slatkim sitnicama. Glazbeno je cijeli susret animirao dekanatski zbor mladih, pa je i 5. dekanatski susret završio pjesmom i druženjem, u radosnom iščekivanju slijedećega.

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION