Napomena

17. kutinski planinarski križni put

 U subotu, 5. ožujka, održao se 17. kutinski planinarski križni put pod geslom „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan“. Na put je krenulo dvjestotinjak ljudi, od onih najmlađih pa sve do najstarijih.

Vremenske nepogode nisu sputavale hodočasnike da završe i ovaj križni put. Put je krenuo kod župne crkve Majke Božje Snježne u Kutini, a nastavio se prema Kutinskoj Slatini, Stupovači; Gojlu, Ilovi, Husainu te završio u Kutini.

Svetu Misu u Kutinskoj Slatini predvodio je sisački biskup Vlado Košić

zajedno sa svećenicima iz Kutinskog dekanata. Budući da je ovo godina milosrđa, biskup je, u svojoj propovijedi, pozvao vjernike da se pokaju i zamole milosrdnog Isusa za oprost grijeha. On, koji je pun ljubavi i dobrote, koji nas je spasio svojom smrću, strpljivo čeka na nas. Također je ukazao na potrebu za međusobnim praštanjem i ljubavlju citirajući riječi blažene Majke Terezije: "Ne postoje velike stvari, postoje samo male stvari učinjene sa mnogo ljubavi." Biskupove riječi potakle su sve da nastave putem križa, kako na ovom križnom putu, tako i općenito u životu.

K. Havliček i  N. Groznica

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION