Napomena

Mladi sv. Kvirinu

U subotu, 28. svibnja 2016. godine, mladi Sisačke biskupije predvodili su treći dan devetnice uoči proslave blagdana sv. Kvirina.

 

Susret su započeli pjevanom molitvom krunice Božanskom milosrđu i litanijama sv. Kvirinu, nebeskom zaštitniku Sisačke biskupije. Sv. Misu, u zajedništvu s rektorom bazilike sv. Kvirina, vlč. Zdravkom Novakom i đakonom Marijanom Štinglom, predvodio je povjerenik za Pastoral mladih, vlč. Mato Malekinušić, koji je u propovjedi  tumačeći Evanđelje istaknuo da uvijek možemo promatrati Isusov zemaljski život i ljudske odlike, ali da to ne umanjuje njegovu božansku narav. Naglasio je da je velik broj mladih uključen u aktivnosti Caritasa u svojim župama i da je upravo to najbolji način za provođenje duhovnih i tjelesnih djela milosrđa koja samo na poseban način pozvani vršiti u ovoj Godini milosrđa. Sv. Misu pjevanjem je animirao Biskupijski zbor mladih uz pratnju Borne Brlića na klavijaturama, Jurja Brlića na gitari, Ane i Antonije Pavičić i Pavle Obućine na flautama, te Eme Smiljanić i Lorne Obućine na violinama.

Nakon sv.  Mise, svoje svjedočanstvo o životu u vjeri mladima je ispričao poznati hrvatski glazbenik Alan Hržica, član molitvene zajednice Srce Isusovo. Kroz priču o svojemu životu od najranijeg djetinjstva do danas, posebno je pozvao mlade na svakodnevnu molitvu po kojoj je i sam zadobio mnoge blagoslove i  na život u predbračnoj čistoći. Nakon svjedočanstva je, na veliku radost svih okupljenih, otpjevao nekoliko pjesama, a druženje uz pjesmu nastavilo se pred bazilikom i kasnije.

 

K. Smernić

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION