Napomena

Proslava sv. Kvirina, zaštitnika biskupije

Povodom blagdana svetog Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i grada Siska, 04. lipnja održana je svečana procesija od sisačke katedrale ulicama grada do bazilike Sv. Kvirina. U svečanoj procesiji sudjelovali su svećenici, bogoslovi, sjemeništarci, vojska, policija, vatrogasci, članovi KUD-ova i mnogi drugi.

 

Pod vodstvom povjerenika za Pastoral mladih vlč. Mate Malekinušića 40-ak mladih s područja Sisačke biskupije tijekom procesije je vršilo službu redara. Radosno smo pristali biti redari kako bismo i mi dali svoj doprinos najvažnijem danu našega grada. U tom zajedništvu i molitvi došli smo na svečano misno slavlje održano u bazilici sv. Kvirina koje je predvodio porečko-pulski biskup u miru Ivan Milovan s našim sisčakim biskupom Vladom Košićem. Uz njih bilo je još oko 70 svećenika.

Puna bazilika svetog Kvirina svjedoči o važnosti zaštitnika grada i vjeri naših župljana. Također, devetnica uoči blagdana svetog Kvirina okupila je vjernike svih dekanata naše biskupije te nas na taj način pripremila za ovu svečanu proslavu.

Ovim putem htjela bih pozvati sve mlade da se uključe u rad svoje župe, da pripomognu župnicima, kapelanima, đakonima da stvore zajedništvo i mjesto radosnog okupljanja. Podsjećam vas da će se 11. lipnja 2016. održati humanitarni koncert Marka Perkovića Thompsona te su potrebni redari. Javite se – napravite nešto za druge i za sebe. ''Mudrost je iskoristiti vrijeme i znanje na pravi način.'' Pokažite da ste mudri i Bog će vas blagosloviti!

Doris Jelić

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION