Napomena

Pokaži milosrdno srce poput sv. Alojzija Gonzage


U subotu, 18. lipnja, mladi Sisačko-katedralnog i Kutinskog dekanata okupili su se u crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači povodom šestodnevnice uoči proslave blagdana tog svetca.

 

Susret je započeo u 18:30 pjevanjem krunice Božjem milosrđu nakon koje je uslijedila sv. Misa koju je predvodio domaći župnik vlč. Mato Draganović. Govoreći u propovijedi o životu sv. Alojzija Gonzage, vlč. Draganović istaknuo je kako je ovaj svetac uvijek težio skromnosti, odbacivao bogatstvo i kako nikada nije žudio za zemaljskim raskošima. Podsjetio je mlade kako je upravo takav način života potreban kako bi u svakom trenutku mogli činiti duhovna i tjelesna djela milosrđa, na što smo posebno pozvani u ovoj Godini milosrđa koju je proglasio Sveti Otac, papa Franjo. Na klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, mladi su proveli vrijeme u molitvi razmatrajući pritom tekstove o oprostu, milosrđu i zahvalnosti koje su priredili animatori župe sv. Alojzija Gonzage. Cijeli susret svojom pjesmom animirali su mladi iz župnih zborova „Sveti Alojzija Gonzaga“ (Popovača), „Madonna Nives“ (Kutina) i „Glasnici radosti (Budaševo) uz instrumentalnu pratnju Lorne Obućine na violini, Marte Topić na gitari, Ive Topić i Pavle Obućine na flautama te Katarine Smernić na klavijaturama.

Druženje je zatim premješteno kraj pastoralnog centra, gdje su mladi uz pjesmu uputili lanterne sa svojim molitvama u nebo.

K.S.

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION