Napomena

Tečaj Filip

Prošlog vikenda, 18.-20.studenog sudjelovala sam u župi sv.Josipa Radnika u tečaju „Filip“.

Željno sam iščekivala početak tečaja i zaista sam se radovala njegovom početku. Tečaj Filip nije bio ništa od onoga što sam ja iščekivala, te se potpuno razlikovao od klasične duhovne obnove koju sam očekivala. Unatoč tome, dobila sam baš sve što je mom duhu i mojoj vjeri bilo potrebno.

Na samom početku su me potpuno oduševili ljudi iz zajednice „Radnici milosrdnog Isusa“ koji su zračili radošču, iskrenošću i ljubavlju. Zatim me oduševilo što su na tečaju sudjelovala čak 4 fratra koji su u svakom trenutku bili otvoreni za duhovni razgovor i pomoć svakome od nas. Neizostavan dio oduševljenja jest i činjenica da je sadržaj tečaja potpuno razumljiv svima i da ni u jednom trenutku nisam bila u nedoumicama ili nesigurnostima. Baš naprotiv, cijelo vrijeme se osjeća iscjeljujući mir i neizmjerna ljubav.

U tečaju nas je sudjelovalo pedesetak, i svi smo kroz 3 dana molitve, animacije i pjesme postali istinski braća i sestre u Kristu.
Svidjelo mi se što svaki dio tečaja ima svoju priču, ali i razlog koji nas vodi dalje, drugoj priči. Tečaj je osmišljen kao cjelina sa više dijelova koji se savršeno nadopunjuju. Zahvaljujući divnim ljudima koji su vodili tečaj uspjeli smo dublje upoznati sami sebe, a potom i svoju vjeru.  

Na samom početku su nam rekli da je tečaj ujedno i škola, a u školi se uči. Naučila sam da bez obzira koliko sigurna bila u svoju vjeru uvijek se moram sjetiti da ju treba njegovati i rasplamsavati. Gospodin šalje obilate darove, a na nama je hoćemo li ih njegovati i širiti. Jer doista, Božja ljubav se svakodnevno izljeva po nama, a preko nas i po svima oko nas.

Neizmjerno sam zahvalna što sam upravo zbog tečaja Filip provela tri dana promišljajući i razgovarajući sa Gospodinom. Tri dana koja ostavljaju duboki utisak i veliki korak naprijed na moj odnos sa Gospodinom.

Želim pozvati baš sve da dođu na sljedeći tečaj, bez obzira imate li 15 ili 70 godina. Ovaj tečaj je namjenjen baš Vama. Vama osobno-imenom i prezimenom! 

Monika Smuđ
Župa sv. Josipa Ranika, Galdovo

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION