Napomena

40 dana za život Sisak

Hvaljen Isus i Marija!

I ove korizme, inicijativa 40 dana za život organizirala je molitveno bdijenje i u našem gradu Sisku. Cilj molitvenog bdijenja je 40 dana kroz korizmu, biti fizički prisutan ispred sisačke opće bolnice, ispred iste moliti ili bdijeti s određenim plakatom koji u javnosti mogu izazvati "raspravu" ili kod pojedinih ljudi određene osjećaje koji će u budućnosti spriječiti naglu odluku da se prekine trudnoća iz sebičnih razloga.

 

Prvenstveno smo potrebni stajati gore kako bi bili posljednji znak nade za majke i očeve koji se nađu u situaciji gdje je jedina opcija za njih - pobačaj djeteta! Smatramo da se za egzistencijalna pitanja mogu obratiti određenim adresama i ljudima, i da im ta ista pomoć NEĆE biti uskraćena, i iz tog razloga smo "posljednji znak nade", pred ulazak u bolnički kompleks - odnosno ginekologiju.

I ove kampanje, organizator je zadržao molitveno bdijenje na 12 sati neprekidnog bdijenja, od ponedjeljka do nedjelje, u vremenu od 8h ujutro do 20h navečer.

Ono oko čega se sve vrti - ljudi, često zataji, izostane reakcija onih najupućenijih i usudio bih se reći "najobraćenijih" vjernika. Nerazumijevanje vjerničkog puka koji pohodi sv.mise a ujedno bijelom križu pred bolnicom, na javnom mjestu pokazuje ignoranciju i nezainteresiranost - zabrinjavajuće je, što pokazuje da rad u pastoralu - ne postoji, da edukacija na polju "javnog svjedočenja vjere" - ne postoji.

To su žalosne činjenice, a potrepljujemo ih brojkom od "samo" 40-tak molitelja koji su se uključili u ovu molitvenu inicijativu.

Po 1h bdijenja ispred bolnice, potrebno je bilo najmanje 1 molitelj - a poželjno je da uz djevojke i žene bude i muškarac, naročito u večernjim satima i hladnijim/kišnim danima. No, to često nije bilo lako izvesti, zbog ranije spomenutog slabog interesa "obraćenih vjernika".

Tako je u ovoj korizmenoj kampanji, mlada djevojka M.G. (21), osjetila na svojoj koži što znači kada ju braća i sestre iz iste Crkve, ostave samu na bdijenju, bez podrške u molitvi i bez interesa da se broj molitelja - poveća. Naime, došlo je umalo do fizičkog napada na istu, te Bogu hvala, samo ju je to ojačalo da u narednim danima još više sudjeluje, da se ne prestraši javnog svjedočenja - na koje smo svi pozvani, ne samo "neki".

Kao što je već spomenuto, 40-tak molitelja je sudjelovalo kroz ovu kampanju. Spomenuti valja i ove godine odaziv Marijinih legionara iz Petrinje, gdje se njih desetak uključilo u inicijativu nekoliko puta kroz 40 dana, što je dosta velika žrtva, s obzirom na udaljenost Siska od Petrinje, i s obzirom da prijevoz nije jednostavno organizirati, što javni - što privatni.

I ove godine, članovi karizmatskih pokreta i grupa, sudjelovali su u molitvenom bdijenju, i velika većina ih je upravo na svojim "leđima" podnijela teški križ popunjavanja rasporeda, nerijetko i po 2h u danu, zbog već spomenutog izuzetno slabog odaziva i interesa mladih, no i onih starijih.

Na kraju korizmene kampanje, u nedjelju Cvjetnice, posljednji molitveni sat održan je od 17 do 18 sati. U 17.30 sati nam se pridružio u molitvi kancelar Marko Cvitkušić, te s nama molio krunicu žalosnih otajstava, nakon koje je kratkim nagovorom kao uvijek žestokim i ohrabrujućim riječima, podržao molitelje i dao svima bezuvjetnu podršku i iskazao divljenje za hrabrost javnog svjedočenja, te poručio svima da upravo ovo djelovanje konkretno čini Božja čuda, spašava živote i daje priliku da se život donese na svijet. Tim riječima, zahvalio se na mogućnosti što je mogao s nama moliti krunicu za nerođene, i spomenuo kako i sam uvijek moli na nakanu života, i da njegovu podršku imamo uvijek. Zatim je uslijedio svečani blagoslov nakon kojeg smo se uputili u katedralu na sv.misu zahvalnicu, te proslavili zajedno Cvjetnicu koja ujedno označava i nastavak organiziranja novih događanja u životu Crkve, aktivnosti vjernika i planiranja već iduće - jesenske kampanje.

Božji blagoslov!

Antonio Tompić, voditelj inicijative "40 dana za život - Sisak"


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION